This page has been automatically translated using Google Translate.

h

Brödtext för sidan

Nyheter

 • Nya priser och zoner i UL-trafiken

  Den 1 april ritar UL om sin zonkarta och de nya periodbiljetterna för UL/SL blir giltiga för resa i alla zoner i UL-trafiken. Samtidigt ersätts tilläggsbiljetten för resor med pendeltåget till Uppsala och Knivsta av UL:s zonbiljetter.

  Mer information om nya biljetter för resor mellan Uppsala län och Stockholms län.
 • Sjövägen: ny vårtidtabell

  Från och med 24 mars får pendelbåtslinjen Sjövägen en ny vårtidtabell med tätare avgångar under högtrafik på vardagar. En nyhet är att båtarna även stannar vid Blockhusudden under vardagarna.

  Fler möjligheter till resor med Sjövägen.
 • 4:an ska fram

  Mellan 17 mars och 19 juni genomför SL tillsammans med Stockholms stad och Keolis ett försök med förbättrad framkomlighet för bussarna på linje 4. Syftet är att öka medelhastigheten och förkorta restiden för dig som reser med bussen. Försöket innebär en del förändringar för dig som reser på linjen.

  Snabbare resor med busslinje 4.
 • Roslagsbanan mellan Rydbo och Österskär stängs av och ersätts med bussar

  Från och med måndag 24 februari stängs tågtrafiken av mellan Rydbo och Österskär i bägge riktningarna och sträckan ersätts med bussar. Avstängningen beror på att SL bygger ut Roslagsbanans kapacitet och arbetet på Österskärslinjen är klart efter sommaren.

  Så går ersättningstrafiken mellan Rydbo och Österskär.
 • Bussarna vid Älvsjö station får nya hållplatslägen

  På tisdag 18 februari får linje 143, 144, 161, 163, 167, 173, 190 och 726 nya hållplatslägen vid Älvsjö station. Flytten av hållplatserna beror på byggen av nya bostäder vid terminalen.

  Här hittar du mer information om de nya hållplatserna.
 • Spårarbeten på Mälarbanan fortsätter

  Bussar ersätter pendeltågen mellan Spånga och Bålsta alla söndagsmorgnar fram till klockan 8.50 under perioden 12 januari - 7 december 2014. Trafikverket arbetar med utbyggnaden till fyra spår på Mälarbanan.

  Bussar ersätter tågen mellan Spånga och Bålsta söndagsmorgnar under hela 2014.
 • Historisk överenskommelse ger stockholmarna ny tunnelbana

  En överenskommelse om en utbyggnad av tunnelbanan har träffats mellan staten, Stockholms läns landsting och fyra kommuner – Stockholm, Solna, Nacka och Järfälla. Parterna tar gemensamt ansvar för utbyggnad av tunnelbanan. Därutöver förbinder sig kommunerna att bygga bostäder i anslutning till den nya tunnelbanan.

  Läs mer om planerna på en utbyggnad av tunnebanenätet.
 • Engångskort för dig som reser sällan

  Besök i helgen? Då vill vi tipsa om våra nya engångskort. Korten finns laddade med en färdig zonbiljett eller en 24-/72-timmarsbiljett och till både helt och reducerat pris. Du behöver inte ha något SL Access-kort, utan engångskortet fungerar i automatspärrarna och bussens kortläsare.

  Så fungerar de nya engångskorten.
 • Nu kan du göra mer på Mitt SL

  Nu finns några efterlängtade nyheter på Mitt SL. Du kan byta namn på SL Access-kort som du har registrerade, ta bort kort du inte längre använder - och ladda reskassan!

  Fler möjligheter att administrera ditt SL Access-kort på nätet.
 • Nya hållplatslägen för bussarna kring Sergels torg

  Den 6 maj får busslinjerna som går på gatorna kring Sergels torg nya hållplatslägen. Gatan - som också är tak för lokalerna under gatunivå vid Sergels torg - ska förstärkas och rustas upp. Trafikverket jobbar också vidare med en entré för nya Citybanan. Därför måste hållplatserna för busslinjerna 52, 56, 59, 69, 69K, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 491, 492, 496, 497, 791, 794, 809C, 812, 813, 815C, 818, 892, 893 och 890 flytta lite på sig.

  Hållplatser för busslinjerna vid Sergels torg flyttar.
 • Köpa gruppbiljett med reskassan

  Nu kan du även köpa gruppbiljetter med reskassan. Du bestämmer själv hur många som ska kunna resa på biljetten. Den kan dessutom vara giltig för en grupp resenärer i blandad ålder som reser till antingen helt och reducerat pris.

  Gruppresa med reskassan.
 • Se historiska bilder från där du är just nu

  Vill du se historiska bilder från platsen där du står just nu? Nu kan du ta med dig en stor del av materialet i fickan.

  Upplev historiska Stockholm med hjälp av mobilen
© AB Storstockholms Lokaltrafik. Kundtjänst 08-600 10 00. Om webbplatsen